FAQ

Frågar & Svar gällande dom vanligaste frågorna vi har fått. Vi kommer uppdaterade med fler frågor och svar löpande. Vi ber er gärna titta igenom frågorna och svaren då många av frågorna som riktas till oss redan finns under FAQ. Med det sagt, ha nu en fortsatt trevlig dag.

Produkt frågor

Hur vet jag vilken strömbrytare jag ska välja?

Det finns olika typer av strömbrytare till olika användningar. Nedan är en utförlig förklaring.

1-pol – En vanlig standard strömbrytare som bryter en pol, ex. en lampa. Denna används i de flesta fall. Trapp – Används där man vill tända samma ljuskälla på två olika ställen, ex. i nedre och övre del av en trappa. 1-pol och trapp är väldigt lika i sina utförande och säljs oftast som kombinerad 1-pol/trapp.

2-pol – Samma funktion som 1-pol, fast den bryter två poler samtidigt med EN knapp. Denna förväxlas oftast med kron, se info om kron nedan.

Kors – Komepletterar två trapp om man vill kunna tända/släcka på mer än två ställen. Man kan placera hur många kors som helst mellan två trapp.

Kron – Denna har två knappar som bryter varsin pol, ex. två olika lampor. Kron är efter 1-pol/trapp den vanligaste strömbrytaren.

Dubbeltrapp – Ser ut som kron, men innehåller två trapp.

3×1-pol – Fungerar som en kron, men har tre knappar och en bryter varsin ljuskälla.

Hur vet jag vilken dimmer jag ska välja?

Om du är osäker på vilken dimmer du ska ha så är det bäst ifall man kontaktar tillverkaren för att försöka få reda på vilken dimmer de rekommenderar till sin produkt.

Schneider har en guide som man kan testa där de har testat olika lampor tillsammans med sina dimmrar. Tänk på att du inte har någon returrätt på en dimmer som har varit inkopplad och använd. http://www.schneider-electric.se/sites/sweden/sv/produkter-tjanster/elinstallation/dimmertool.page

Order frågor

Hur gör jag för att reklamera en vara?

Ladda ner den här reklamationsbiljetten och fyll i uppgifter och skicka in den till info@butikel.se. Invänta svar på reklamationsärendet. Vid accepterad reklamation skickas det ut en fraktsedel till dig som du sätter på paketet och skickar tillbaka det till oss.

Jag vill beställa mycket material.

Ifall du vill att vi skall göra en offert till dig behöver några villkor från våran sida vara uppfyllda.

  1. Materialets värde behöver vara större än 40.000kr inkl moms
  2. Utköpet av materialet skall göras under samma order d.v.s under samma tillfälle.

Skicka ett mejl till anbud@butikel.se där du anger vad det är du vill få ett prisförslag på.

Offert förfrågningar som understiger värdet angivet ovan kommer inte att behandlas av oss på Butik El.

Jag vill ringa er.

Vi har kommunikationen idag via enbart mejl. Det har med tidsåtgången att göra. Vi sparar mycket tid och pengar på att hantera allting digitalt och det är enklare att se vad vi parterna kommit överens om.

Våran mejladress är info@butikel.se

Övriga frågor

Jag är en återförsäljare som vill sälja produkter på er site

Vi tar inte emot förfrågningar på vilka produkter som helst. Vi eftersträvar högsta kvalité och driftsäkerhet. Vi avböjer förfrågningar till 99% så om ni mot all förmodan tycker att er produkt skall finnas hos oss.

Dra iväg ett mejl till info@butikel.se

Jag driver ett elföretag och skulle vilja bli rekommenderade av er

Det ni skall göra är att skicka in ett mejl till info@butikel.se så kommer vi hantera eran förfrågan. Vi kommer även göra en UC kontroll på ert företag för att se att ni betalar skatt och moms i Sverige. Rekommenderade företag av oss skall också i verkligheten vara ett rekommenderat elföretag.

0